Tesztfutam és felkészülés

A játék megjelenésének napján, pénteken 20.00-kor tartunk egy tesztfutamot. Az autó Renault Clio lesz, azért, mert ez egy viszonylag könnyen kezelhető vas, egy teszthez, hogy ismerkedjünk kicsit az online rendszerrel, a fizikával és a társasággal – tökéletes. A pálya pedig a valószínűleg mindenki által jól ismert Brands Hatch GP. A tesztre nem lehet csak úgy beesni, előtte nevezni kell, amit ezen a lenti eseményre kattintva meg is tehetsz. Időmérő is lesz, felvezető körös versennyel. A versenynek tétje nincs. Headset viszont attól még itt is kötelező kellék lesz. A részleteket az alábbi linkre kattintva megtaláljátok.

. . .

01jan.00:0000:00

. . .

Ami még fontos, hogy egy kis idő elteltével (az online versenyes bajnokságokban) nagy valószínűség szerint a nevezés önmagában nem feltétlen lesz elég a részvételhez. Ha már lesz a biztonságos versenyzést jegyző rendszer, akkor ki is használjuk azt. Az alábbi értékekkel rendelkezhetünk a rendszerben: U, F, E, D, C, B, A, S. Az első, tehát az U a legkockázatosabb (mondjuk ki: legbénább, legveszélyesebb), míg az S a legjobb, legmegbízhatóbb vezetést jelző értékelés. Persze nem várunk el mindenkitől A és S szintet, de azért Az U és az F valószínűleg élből kizáró tényező lesz. A játék elején természetesen mindenki a legalsó szinten kezdi. A tesztfutamra és az első 2 hét során ez a kritérium nem él, utána azonban már igen.

A rendszer a gyorsaság alapján is rangsorolja a versenyzőket, 0-tól 5000-ig bármilyen pontszám állhat a profil mellett. Alapból mindenki 1800-as értékkel kezd, az irreálisan alacsony értékek esetleges kizárásán túl jelenleg nem tervezünk bevezetni semmilyen szelektálást elősegítő szankciót ezen a téren. Hiszen mindenhol vannak gyorsabbak és lassabbak is.

Amennyiben problémák adódnának, vagy nem minden úgy alakulna, ahogyan előre elterveztük, előre is elnézéseteket kérjük, de a lehetőségekhez mérten megteszünk mindent azért, hogy miattunk aztán ne őszüljön meg senki sem. Egy hosszú út elején járunk, reméljük, hogy nagyobb problémák elkerülnek bennünket, a kisebbek pedig eltörpülnek majd a versenyek során átélt élmények mellett.

unrealnoise

Kádár Renátó vagyok, szimulátoros krimibuzi. Kocka. Visszaeső kocka.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

X
Tovább az eszköztárra